Старши треньорът на Тотнъм Жозе Моуриньо смята, че класиране за турнира Лига Европа е най-малкото, което тимът му заслужава заради класата, която притежава. Тотнъм заема седмото място в класирането към момнета и, ако бъде запазено, то ще бъде достатъчно за място в Европа, стига големият съперник Арсенал да не спечели турнира ФА Къп.

"Шпорите" бяха на 14-о място, когато Моуриньо бе назначен на мястото на Маурисио Почетино през ноември, но според португалеца потенциалът на тима е много по-голям. За това говори и фактът, че от идването на новия мениджър единствено Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед са спечелили повече точки от Тотнъм.

"Мисля, че Тотнъм би бил много по-добре без всички тези проблеми, които имахме с контузии. Никой друг отбор не е преминал през това. Фактът, че сме четвърти в класирането от идването ми без Юго Лорис, без Хари Кейн, без Муса Сисоко и без Хюн-мин Сон, показва, че имаме много добър потенциал. Минимумът, който заслужаваме, е място в европейските клубни турнири. Лига Европа не е турнир от нашето ниво, ние заслужаваме нещо повече, но сме задължени да спечелим следващите си два мача", каза Моуриньо.

"Казах на играчите, че спечелим ли тези два мача, ще спечелим и Лига Европа догодина. Знам, че не е толкова просто и че Лига Европа е много продължително състезание с добри отбори, но това е начинът да мотивирам играчите, защото ние сме на ниво Шампионска лига", добави още португалецът.