Тотнъм победи Нотингам с 3:1 в мач от 27-я кръг във Висшата лига. Попаденията за домакините бяха дело на Хьон-Мин Сон, а Хари Кейн наниза два гола. За гостите се разписа Джо Уоръл, а Андре Аю изпусна дузпа. С тази победа Тотнъм остава на 4-а позиция с актив от 48 точки, докато Нотингам е 14-и с 26 пункта на кметката си.

Gulliver/GettyImages
73 снимки

Още в 3-а минута Ричарлисон посрещна перфектно центриране от Оливър Скип и го овладя добре с първото докосване. Последва точен шут, пратил топката под гредата - 1:0 за Тотнъм. Главният съдия обаче даде сигнал, че има засада, а попадението бе отменено. В 19-а минута "шпорите" все пак откриха резултата, след като Педро Поро демонстрира чудесна техника и отправи перфектно центриране към Хари Кейн, който се пребори великолепно във въздуха, за да изведе отбора си напред.

Десетина минути преди края на първото полувреме Джо Уоръл фаулира съперников играч и съдията посочи бялата точка - дузпа за Тотнъм. С изпълнението се нагърби Хари Кейн, който изпрати топкатанеспасяемо под напречната греда - 2:0 за Тотнъм.

В началото на второто полувреме Ричарлисон получи подаване в наказателното поле, стреля опасно в целта, но защитник на Нотингам блокира феноменално в последния момент. В 62-а минута Хьон-Мин Сон отбеляза с брилянтен удар в долния десен ъгъл, след като беше изведен в наказателното поле от прекрасен пас на Ричарлисон - 3:0 за Тотнъм. Към края на срещата Нотингам натисна и в 81-а минута Фелипе скочи добре след корнер, насочвайки топката към малкото наказателно поле, а Джо Уоръл реагира бързо, за да вкара топката в  мрежата - 3:1.

В добавеното време на срещата съдията отсъди дузпа в полза на Нотингам за игра с ръка на футболист на Тотнъм в наказателното поле. Андре Аю застана зад топката, но ударът му бе слаб и Фрейзър Фостър успя да спаси. Това бе и всичко по-интересно около срещата.

В друга среща от същия кръг Евертън победи с минималното 1:0 Брентфорд. Победното попадение бе дело на Дуайт МакНийл още в първата минута. С тази победа Евертън вече е извън опасната зона, на 15-а позиция с 25 пункта на сметката си, а Брентфорд остава 9-и с 38 точки.

Лийдс и Брайтън завършиха 2:2. Головете за домакините бяха дело на Патрик Бамфорд и Джак Харисън, а за гостите точен беше Алексис МакАлистър, а пък Джак Харисън си отбеляза автогол. С това равенство Лийдс е вече 19-и с 23 пункта, а Брайтън 7-и с 39 точки в актива си.