Мениджърът на Тотнъм - Антонио Конте, ще пропусне градското дерби срещу Челси, тъй като продължава възстановяването си след операцията на жлъчен мехур, заяви помощник-треньорът на „шпорите“ Кристиан Стелини.

Конте претърпя операция за отстраняване на жлъчния мехур в началото на месец февруари и след това имаше период на възстановяване. Той се завърна към треньорските си задължения за мачовете срещу Лестър и Милан, но след контролен преглед в родната си Италия беше посъветван да си вземе още почивка.

Тотнъм победи Уест Хем с 2:0 в неделя, с което се завърна в топ 4, но клубът от северен Лондон ще трябва да продължи без своя мениджър за гостуването на Челси следващия уикенд.

19 снимки

„Не, не очаквам Антонио да се завърне за Челси. Но очаквам Антонио да се върне седмица след мача с Челси – за мачовете с Милан или Уулвърхемптън. Имаме и мач за ФА Къп. Ако Антонио се чувства добре и може да преживее малко стрес без болка или да почувства нещо странно, той ще се върне и по-рано“, заяви Стелини.

Хюн-Мин Сон, който беше оставен на резервната скамейка за мача с Уест Хем, но влезе от пейката, за да вкара, каза след мача, че въпреки че се надява Конте да се завърне скоро, здравето е най-важното нещо.

„Понякога забравяме, че футболът не е важно нещо. Човекът, здравето и семейството са най-важни. Надяваме се, че той (Конте) ще се завърне възможно най-скоро и очевидно треньорският щаб свърши страхотна работа и ни вдъхна голямо доверие“, заяви Сон.

След Челси, Тотнъм има мачове срещу Шефилд Юнайтед за ФА Къп на 1 март, Уулвс във Висшата лига на 4 март и след това реванша с Милан в Шампионска лига на 8 март.