Отборът на Тотнъм записа впечатляваща победа с 3:0 над Манчестър Юнайтед в двубоя от 33-я кръг между двата тима във Висшата лига. Така Тотнъм остави разликата с лидера в Англия Лестър на 7 точки и отказа да се предаде в битката за титлата този сезон.

Лондончани са втори с 65 точки във временното класиране, а с успеха си нанесоха сериозен удар върху амбициите на Юнайтед за Топ 4, като "червените дяволи" са пети с 53 точки, на 4 от четвъртия Манчестър Сити.

След нулево първо полувреме, домакините реализираха трите попадения между 70-ата и 76-ата минута, изпращайки съперника в нокдаун. За Тотнъм се разписаха Деле Али в 70-ата, Тоби Алдервейрелд в 74-ата минута и Ерик Ламела в 76-ата минута.

Първото полувреме не предложи много оспасности пред двете врати, като до почивката домакините от Тотнъм успяха да наложат лек натиск в търсене на попадение. Джеси Лингард пробва удар по посока вратата на лондончани в 5-ата минута, но нацели съотборник. В 19-ата Дани Роуз напредна добре и стреля от далеч, но без да затрудни Давид де Хеа.

Едно от най-интересните положения бе в 28-ата минута, когато Ерик Ламела получи обещаващ пас и стреля с глава, но вляво от вратата на Манчестър Юнайтед. В самия край на първата част при нов шанс за домакините Кристиан Ериксен центрира в наказателното поле, но защитата на Юнайтед се справи. 

След почивката Тотнъм увеличи оборотите, като в 51-ата след чудесна самостоятелна акция Кристиан Ериксен стреля добре, но Де Хеа се намеси навреме. Десетина минути по-късно Манчестър Юнайтед също можеше да открие, но Антони Марсиал премина през няколко защитника на домакините и стреля, но Уго Лорис внимаваше и спаси.

След 70-ата минута започна шоуто на Тотнъм. Първо Кристиан Ериксен показа чудесен поглед върху играта и намери Деле Али, който пък с чудесно отиграване реализира от близко разстояние за 1:0.

Само 4 минути по-късно Ерик Ламела центрира, а Тоби Алдервейрелд надскочи защитата и с глава вкара за 2:0 в полза на лондончани. Нови две минути след това, в 76-ата Ерик Ламела отказа съперника със страхотен изстрел в долния ляв ъгъл на вратата на Давид де Хеа и така оформи победното 3:0 за Тотнъм.

До края домакините имаха още шансове за четвърти гол, като Хари Кейн в 79-ата и Ерик Ламела в 81-ата минута не успяха да отбележат, но в крайна сметка футболистите на Тотнъм ликуваха с 3:0 над Манчестър Юнайтед.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS