Отборът на Тотнъм последва примера на Ливърпул и също се отказа от намерението си да използва кризисната правителствена програма за изплащане на заплати на служителите. По-рано този месец “шпорите” си навлякоха гнева на своите фенове и дори членове на правителството на Великобритания, след като обявиха, че ще пуснат в принудителен отпуск всички 550 служители на клуба, за да могат те да получават 80 процента от заплатата си от държавата (до 2500 паунда на месец), като особено остро бе приет фактът, че от схемата реши да се възползва и президентът на лондончани Даниел Леви, чието годишно възнаграждение възлиза на 3 милиона паунда без бонусите.

Първоначално към този ход прибегна и ръководството на Ливърпул, но “червените” бързо промениха решението си сред негативната реакция на публиката, а седмица по-късно и от Тотнъм се отказаха от първоначалния си план. Днес от клуба обявиха, че ще изплащат 100 процента от заплатите на всички си служители през месеците април и май, а единствено членовете на борда на директорите ще бъдат с редуцирана заплата, която обаче също ще се изплаща от хазната на клуба, а не от държавната програма.

“Нашата цел никога не е била нещо различно от това да приложим мерки, за да защитим работните места, докато клубът успява да продължава да се самоиздържа в този несигурен период. Съжалявам, че създадохме притеснение сред нашите фенове в тези тежки времена и се надяваме, че ще ги накараме да се гордеят в следващите седмици, когато стадионът ни ще бъде използван по различно предназначение”, коментира Леви.

В съобщението от “шпорите” се допълва, че на новия “Тотнъм Хотспър Стейдиъм” вече е инсталирано оборудване за бързо тестване за COVID-19 за служители на Националната здравна служба и техните близки. Като допълнение, съоръжението ще приеме пациенти на акушеро-гинекологичната болница Норт Мидълсекс Хоспитал, за да освободи място в болничното заведение за третиране на пациенти, заразени с новия коронавирус, както и да отдели бременните жени от опасната зона.