Тотнъм отново разочарова в английското първенство. „Шпорите” загубиха с 1:2 от Стоук Сити на „Уайт Харт Лейн” в мач от 11-я кръг и по този начин продължиха да играят на приливи и отливи.

В 4-та минута Асмир Бегович отрази опасен удар с глава на Хари Кейн.

Стоук Сити поведе в 6-та минута след много добро отиграване на Боян Къркич, който завърши нападението с удар от дъгата на наказателното поле на Тотнъм и изпрати топката във вратата Уго Лорис.

Мениджърът на Стоук Сити Марк Хюз имаше сериозни проблеми в началото на мача, тъй като трябваше да извърши две принудителни смени. В 9-та минута Фил Бардсли напусна терена и бе заменен от Камерън Джером. В 26-та минута Марк Уилсън бе заменен от Марк Муниеса.

„Грънчарите” удвоиха своята преднина в 33-та минута, когато Дани Роуз изби неточно една топка, след което Шоукръс игра с глава и подаде към Маме Диуф, който след това продължи към Джонатан Уолтърс, който бе изведен сам срещу Уго Лорис и го преодоля с точен удар.

Тотнъм можеше да се върне в мача в 58-та минута, но удара на Хари Кейн с глава не намери очертанията на вратата.

Ерик Ламела стреля опасно от фаул в 76-та минута, но Асмир Бегович демонстрира много добър рефлекс и успя да избие топката в корнер.

Тотнъм се върна в мача в 77-та минута, когато Дани Роуз центрира в наказателното поле на Стоук Сити, където на втора греда Насер Шадли бе оставен непокрит и с много хубав удар от въздуха, от малък ъгъл успя да изпрати топката неспасяемо във вратата на Асмир Бегович.

Тотнъм завърши мача с човек по-малко, след като Кайл Ноутън бе изгонен с директен червен картон в 85-та минута. Ноутън фаулира откъсващия се сам срещу Уго Лорис, Виктор Моузес.

Стивън Айрланд изпробва рефлекса на Уго Лорис в 87-та минута, но французинът внимаваше и спаси.

Стоук Сити се изкачи на девето място с 15 точки, а Тотнъм е на дванадесета позиция с 14 точки.