Тимът на Тотнъм победи лидера в английската Висша лига Манчестър Сити С 2:0, нанасяйки първа загуба на „гражданите“. С успеха си в 7-я кръг на първенството Тотнъм вече е втори със 17 точки, с една повече от третия Ливърпул и с една по-малко от първия Манчестър Сити, който остана с 18 точки в актива си.

За отбора на Тотнъм, който все още няма поражение във Висшата лига този сезон това е пета поредна победа и общо четвърта поредна във Висшата лига.

След шест успеха пък Пеп Гуардиола и компания трябваше да преглътнат поражението. Сити не бе губил от началото на месец август.

Головете бяха дело на Александър Коларов /автогол/ и Деле Али, а Ерик Ламела изпусна дузпа за Тотнъм. Домакините бяха без голмайстора си Хари Кейн, а за Сити мача пропусна Кевин де Брюин.

Двубоят започна зле за лидера във Висшата лига Сити, който претърпя разочарование още в 9-ата минута. Александър Коларов си отбеляза автогол след като засече в собствената си врата топката, и остави безпомощен Клаудио Браво. Коларов прати центрирана отляво топка в мрежата на своя тим за 1:0 за домакините от Тотнъм.

Кристиан Ериксен пък бе близо до увеличиване аванса на Тотнъм в 21-ата минута, но прати топката край лявата греда, пропускайги изгодна възможност. Положението пък стана още по-сложно за „гражданите“ в 37-ата минута, когато Хюн-Мин Сон намери фантастично Деле Али и той с прецизен изстрел по земя направи резултата 2:0.

източник: Gulliver/GettyImages

След почивката отново Тотнъм първи стигна до голова възможност, като в 48-ата минута Виктор Уанияма прова мерника си от дистанция, но Клаудио Браво внимаваше и предотврати опасността.

Сити също търсеше своите шансове, като в 52-ата минута Серхио Агуеро остана на косъм от попадение за гостите. И гредата помогна на Уго Лорис, който отрази удара на Агуеро, а топката се отби в гредата и излезе в корнер. Малко по-късно Фернандиньо стреля над вратата на Тотнъм.

Домакините пропуснаха изключителна възможност да подпечатат успеха си още в 65-ата минута на двубоя. Ерик Ламела не успя да реализира дузпа, след като Краудио Браво отрази удара му и опази вратата си. Дузпата бе отсъдена за нарушение срещу Деле Али в 64-ата минута на двубоя.

Малко по-късно, в 75-ата минута Сити изработи изгодно положение, когато Келечи Ихеаначо получи добър пас и стреля, но Уго Лорис спаси вратата си. Пак Лорис бе на мястото си в 80-ата минута след шут на Серхио Агуеро и резултатът се запази 2:0 за Тотнъм.

До края футболистите на Манчестър Сити не успяха да застрашат сериозно вратата на домакините и Тотнъм ликува с крайното 2:0.