Тотнъм се класира за четвъртфиналите в Купата на Лигата след хубав успех срещу един от градските си съперници в лицето на Уест Хем. След поражението 0:1 от Манчестър Сити в началото на седмицата Маурисио Почетино и неговите момчета се реваншираха с добра и игра победа 3:1, която ги изпрати в следващата фаза.

Феновете на „чуковете” нямаха много поводи за радост напоследък, а първите минути на Олимпийския стадион в Лондон загатнаха, че ги чака ново разочарование. Тотнъм откри резултата в 17-ата, когато се възползва от серия грешки в половината на противника. На няколко пъти играчите на Маурисио Пелегрини не успяха да спрат контраатаката на „шпорите”, в чийто ход Деле Али поти пас с пета към Хьон-Мин Сон. Макар Анджело Огбона да застана на пътя на топката, тя все пак се промуши между краката му, а корейският ас на Тотнъм от 10-ина метра разстреля вратаря Адриан – 0:1.

Уест Хем имаше едничък шанс преди почивката и той се разкри пред Михаил Антонио в 37-ата. Нападателят получи удобна топка и моментално стреля доста точна към десния ъгъл. Вратарят Пауло Гацанига беше на мястото си и с хубав плонж изби в корнер.

За съжаление на домакините, те не успяха да осъществят ранен щурм в началото на второто полувреме. Напротив – Тотнъм отново удари първи. В 54-ата минута Артур Масуаку не биваше да има никакви трудности да пресече извеждащият пас на Деле Али надясно към Сон, ала топката мина и между неговите крака. Така кореецът напредна необезпокояван до вратата, заобиколи вратаря и реализира за 2:0.

Уест Хем се постара да направи последните минути интересни, като върна едно попадение в 71-ата. Робърт Снодграс центрира от корнер към далечния край на вратарското поле, а Гацанига не посмя да излиза. Така Лукас Перес надскочи пазача си и с глава отбеляза – 1:2.

Надеждата за „чуковете” оцеля точно 4 минути. На свой ред Тотнъм стигна ъглов удар, Кристиан Ериксен центрира към границата на вратарското поле, където Фернандо Йоренте надбори пазача си до степен, че съумя да завърши с мощно воле – 3:1 за гостите и край на интригата.