Страхотен шанс да излезе на върха на класирането, па макар и временно, изпуснаха играчите на Тотнъм. Те стигнаха само до нулево равенство при гостуването си на Борнемут и само се изравниха с лидерите Арсенал и Манчестър Сити, но преди те да са изиграли мачовете си от кръга. 

Мачът предложи много емоции, но двете защити и вратарите обаче не капитулираха в нито един момент и така точката беше заслуженият изход от тази здрава битка в английския юг. 

Битката започна много агресивно и "черешките" можеха да поведат след само шест минути игра. Тогава Чарли Даниълс се озова на стрелкова позиция в наказателното поле и стреля, но вратарят изби с ръка и топката рикошира в гредата, за да не влезе в мрежата. 

Малко след това и "шпорите" треснаха греда. В 17-та минута Ерик Ламела изстреля истински снаряд от дистанция, но топката рикошира в дясната греда и излезе в аут, така че и в тази ситуация попадение нямаше. 

Гостите от Лондон продължиха да са малко по-активни и имаха още една възможност да открият. В 28-та минута Кристиан Ериксен стреля от дистанция, топката рикошира в Хари Артър и излъга вратаря на Борнемут Артур Боруц, но излезе в корнер, агонизиращо близо до гредата. 

В края на полувремето и Калъм Уилсън имаше шанс да се разпише за "черешките", но ударът му с глава мина на сантиметри встрани от вратата и в крайна сметка попадения преди почивката така и не паднаха. 

След подновяването на играта мачът се превърна в още по-здрава битка и никой от двата отбора не беше готов да отстъпи и педя от терена. В началото на полувремето Кристиан Ериксен и малко след това Хьон Мин Сон в 61-та минута можеха да се разпишат, но защитата и Боруц се справиха в тези случаи. 

Най-чистата ситуация за "шпорите" дойде в 76-та минута, когато Дани Роуз стреля от средна дистанция към Боруц, но топката, която летеше към долния ляв ъгъл на вратата, беше избита от полския страж. 

Малко след това реферът не видя един удар с лакът в лицето от страна на Муса Сисоко срещу противник и му спести червен картон. С това обаче се изчерпаха интересните ситуации в този мач и той приключи при нулево равенство. 

Така Тотнъм събра 19 точки, колкото имат Арсенал и Манчестър Сити преди мачовете си от 9-ия кръг, а Борнемут се утвърди в средата на таблицата със своите 12 точки, но показва все по-силна и приятна игра от началото на сезона.