Контузията на вратаря на Тотнъм - Уго Лорис не е толкова тежка, колкото се предполагаше в началото. Снощи “шпорите” обявиха с официална информация за състоянието на френския национал следконтузията, получена при загубата от Брайтън с 0:3. Лорис е с изкълчен лакът, а не със счупване, каквито бяха първоначалните мнения.

Световният шампион допусна грешка още в 3-ата минута, когато след едно центриране хвана топката, но я пусна точно пред голлинията, а при приземяването се удари лошо. Ситуацията приключи с гол за Брайтън, а от изражението на Лорис бе видно, че той изпитва голяма болка. Хората от лекарския щаб му инжектираха морфин, след което стражът беше откаран в болница.

От Тотнъм допълниха, че в близките дни Лорис ще премине допълнителни изследвания, които ще дадат повече яснота около това колко време ще се възстановява. Вероятно той ще е извън терените около 2 месеца.

Мениджърът - Маурисио Почетивно сподели, че контузията на Лорис и ранно допуснатият гол са били решаващи за провела срещу “чайките”, но се надява всички в тима да намерят сили да се изправят на крака.