Резултатният ад за Тотнъм Хотспър няма спирка! Лондончани записаха третата си загуба, след като Брайтън ги победи с 3:0 на „ЕймЕкс Стейдиъм” в първи мач от осмия кръг в Премиършип. Срещата стартира с гол на Нийл Мопе в третата минута, а при ситуацията Юго Лорис счупи ръката си при приземяването. Младият стрелец Аарън Конъли удвои в 32-ата, за да вкара и втория си гол в кариерата за Брайтън – в 65-ата минута.

По този начин серията от неприятности при „шпорите” няма край след крушението през седмицата от Байерн Мюнхен с 2:7.

Младокът Аарън Конъли започна като титуляр за „чайките”, а Почетино направи четири промени след ужаса срещу Байерн Мюнхен. Серж Орие бе наказан, а Муса Сисоко започна на негово място в защита.

Срещата стартира кошмарно за Тотнъм на южния бряг, след като Брайтън поведе в резултата след само три минути. Топката бе центрирана от Стивън Осет, а Юго Лорис загуби баланс, опитвайки да хване топката. Той я остави пред голлинията си, за да може Мопе отблизо да я довкара. При приземяването си капитанът на Тотнъм падна много лошо с лявата си ръка и бе изведен на носилка от „ЕймЕкс Стейдиъм” с помощта на кислородна маска. На негово място се появи Паоло Гацанига.

Веднага се усети промяна в настроението на игра при гостите, а в 32-ата минута младокът Конъли удвои резултата, след като засече топката на първа греда. Резервният вратар на „шпорите” отрази, но при добавката Конъли вкара първия си гол за Брайтън. Малко по-късно отново той можеше да отбележи трети гол на Тотнъм, но топката премина край страничния стълб.

Втората част започна с активност от Тотнъм, но първи до ситуация стигнаха домакините. В 63-ата минута Паскал Грос стреля добре от фаул, ала топката се отби в напречната греда. 180 секунди по-късно Конъли „развинти” Алдервайрелд отляво и с диагонален шут прати кълбото за трети път във вратата на лондончани.