Тотнъм вече планира живота след Антонио Конте след отпадането на тима по-рано тази седмица от Шампионската лига. Според The ​​Times, клубът от северен Лондон е приел, че времето на италианеца начело е към своя край, като изданието пише, че вече се планира кога Конте трябва да напусне. Има вероятност той да не остане на поста си до края на сезона, но едва ли ще се взимат такива крайни решения, а и трябва време, за да може ръководството на тима да му намери качествен заместник.

Тотнъм спечели само два от последните си седем мача във всички турнири, като Шефилд Юнайтед и Милан ги изхвърлиха съответно от ФА Къп и Шампионска лига. „Шпорите“ все още са четвърти във Висшата лига, но Ливърпул изостава само с три точки, а и е с мач по-малко спрямо лондончани.

38 снимки

Конте беше освиркван от феновете за решението си да замени Деян Кулушевски вместо защитника Давинсон Санчес. Той също беше критикуван от нападателя Ричарлисон след мача, като бразилецът каза пред журналисти, че този сезон е пълно разочарование за него, след като отново беше оставен извън стартовите 11.

Само седем отбора са допуснали повече голове във Висшата лига от Тотнъм този сезон. Изданието добавя, че в клуба има съмнение относно евентуално завръщане на Маурисио Почетино в Лондон, като лично президентът на тима - Даниел Леви, ще ръководи намирането на нов мениджър.