Въпреки отпадането от Шампионската лига, бъдещето на мениджъра на Тотнъм - Антонио Конте, вероятно ще бъде решено в края на сезона. „Шпорите“ бяха елиминирани на 1/8-финалите в турнира от италианския шампион Милан, но президентът на лондончани - Даниел Леви, ще вземе крайно решение за Конте, когато стане ясно дали тимът ще се класира за ШЛ и през следващия сезон, пише The Independent.

Ето защо се придава голяма тежест на атмосферата в клуба непосредствено след поражението от „росонерите“. Отговорите ще кажат много за това дали Конте наистина може да събуди отбора, в който вече изглежда, че им е писнало от него. Ситуацията в съблекалнята също е тревожна, а ръководството внимателно следи атмосферата през тази седмица и преди важния мач с Нотингам Форест.

Много малко хора очакват италианецът да остане и след лятото, независимо какво ще се случи. Първият сезон на Конте на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ всъщност може да се счита за успешен, но той просто не беше подходящ. И мениджърът, и клубът имаха различни идеи за това какво трябва да очакват и проблемите започнаха да се разпространяват. Това създаде напрежение, което оставя „шпорите“ на кръстопът, от който не са се измъквали от 2019-а година.

38 снимки

Добре известно е, че от Тотнъм имат желанието да върнат Маурисио Почетино в клуба. Той обаче е част от проблема в клуба. Видно е, че „шпорите“ все още се чувстват като остатък от ерата на Почетино, сякаш никога не са го преживели и не са преминали на следващото ниво.

Испанският шампион Реал Мадрид проявяваше интерес към Почетино през цялото това време, а постът на „Сантиаго Бернабеу“ може да бъде освободен през лятото, като се очаква Карло Анчелоти да напусне. Възможно е дори Почетино да получи предложение за работа в Челси, въпреки че победа над Борусия Дортмунд в Шампионската лига и класирането за ¼-финалите вероятно ще отложи във времето съмненията около бъдещето на мениджъра Греъм Потър.

В Тотнъм обаче оглеждат още няколко специалисти за заместник на Конте. Съобщават се имената на Томас Франк от Брентфорд, на Марко Силва от Фулъм, на бившия мениджър на Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен и Челси - Томас Тухел, както и на бившия национален селекционер на Испания - Луис Енрике, но последните трима се смятат за по-малко осъществими варианти поради различни причини.