В двубой от 11-ия кръг на Премиършип Тотнъм победи като гост Уулвърхемптън с 3:2, но доста потрепери преди да нанесе третото поредно поражение на "вълците" в шампионата. За "шпорите" точни бяха Ламела, Моура и Кейн, а за домакините от дузпи се разписаха Невеш и Хименес.

Тотнъм откри резултата в двубоя с Уувърхемптън в 28-ата минута, след като Сон намери добре Ерик Ламела и той не остави шансове на вратаря на домакините, за да изведе "шпорите" напред в резултата. Само две минути по-късно нещата станаха наглед катастрофални за домакините от Уулвърхемптън. Лукас Моура се възползва от отличен пас на Киърън Трипиър и се разписа, за да удвои преднината на тима си.

През втората част преднината на гостите стана класическа, след като в 62-ата минута дойде редът и на Хари Кейн да се разпише. Нападателят на Тотнъм стреля към Патрисио, който спаси, но при добавката вратарят на "вълците" капитулира. Четири минути по-късно отново Кейн стреля опасно, но този път вратарят се справи с феноменален рефлекс.

Домакините все пак се добраха до гол, след като в 68-ата минута на срещата след дузпа Рубен Невеш върна усмивките в отбора на домакините, след нарушение срещу Хименес в наказателното поле на "шпорите" от страна на Фойт. Малко по-късно домакините пропуснаха от чиста позиция.

Раул Хименес се разписа от дузпа в 79-ата минута на двубоя, след като отново Фойт наруши правилата срещу Кастро и за съдията Майк Дийн не остана нищо друго освен да посочи отново бялата точка, а от нея "вълците" се върнаха в мача. 

Домакините направиха опит да стигнат до изравняването, но това не се получи и Тотнъм вече заема четвъртата позиция с актив от 24 точки, но с мач повече от 3-ия Челси. Уулвс е на 11-ото място с актив от 15 точки.