Манчестър Сити и Ливърпул са се вкопчили в титлата и това е една от най-вълнуващите надпревари за трофея откакто изобщо Висшата лига съществува.

Това е и причината "Премиър лийг токшоу" да се върне назад в годините и да припомнят пет от най-вълнуващите години, в които имаше страхотна надпревара за титлата.

През 1996-а Блекбърн спечели единствения си до момента трофей след вълнуваща битка до последния съдийски сигнал с Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" също излязоха като победители в драматична битка - тази през 1999-а, когато титлата дойде с успех над Тотнъм като гост в последния кръг и една точка пред Арсенал.

Сезон 2007/08 дойде, след като Челси бе спечелил две от последните три титли. Ман Юнайтед обаче бе воден от триото Кристиано Роналдо, Уейн Рууни и Карлос Тевес. В последния ден от сезона "дяволите" водеха пред "сините" само с голова разлика, но не се пречупиха и с успех над Уигън в последния кръг стигнаха до титлата.

През 2012-а обаче Юнайтед бе от губещата страна в борбата с местния съперник Сити. В последния ден от сезона "гражданите" трябваше просто да нямат по-лош резултат от Юнайтед. "Червените дяволи" обаче печелеха срещу Съндърланд, докато момчетата на Роберто Манчини бяха наравно с Куинс Парк Рейнджърс. И тогава дойде най-паметният момент в историята на цялата лига.

Последният път, когато Ливърпул бе въвлечен в борбата за титлата в заключителната фаза на сезона, Манчестър Сити също бе замесен. Ливърпул имаше серия от 11 поредни победи и имаше преднина в класирането 4 кръга преди края. Кошмарен момент на подхлъзването на Стивън Джерард срещу Челси плюс равенство 3:3 с Кристал Палас уби мечтите на Ливърпул и Сити стана шампион.

А каква ще бъде драмата този път?

Предстои да разберем в следващите седмици!

Вижте повече във видеото от "Премиър лийг Токшоу" по телевизия DIEMA SPORT 2!