Мениджърът на Уест Бромич Албиън Тони Пюлис не успя с обжалването по делото, по което се съди с бившите си работодатели от Кристъл Палас.

По-рано през годината Арбитражният трибунал на мениджърите от Висшата лига отсъди, че специалистът трябва да плати компенсация от 3,7 милиона паунда на клуба заради начина, по който напусна поста си в началото на сезон 2014/2015. От Палас твърдяха, че Пюлис ги е подвел да му платят бонус от 2 милиона паунда, а треньорът отричаше това.

След тази присъда Пюлис се обърна към Върховния съд, но и там решението беше срещу него. Днес съдията разкри детайлите около случилото се. Според документите Пюлис е имал договор с отбора от Южен Лондон, по силата на който му е бил обещан бонус от 2 милиона паунда, ако той ги спаси от изпадане в края на сезон 2013/2014 и остане на работа като мениджър до 31 август 2014 година.

Пюлис действително остави „орлите“ във Висшата лига, ала не остана на работа до уговорената дата, като поискал бонуса си по-рано от договореното. Щом получил плащането, още на следващия ден специалистът уведомил шефовете си, че иска да си тръгне. Раздялата се случила след още ден, на 14 август, малко преди старта на новия сезон.