Полузащитникът на Нюкасъл Юнайтед Джонджо Шелви призна, че получава помощ от психолог заради своите проблеми с гнева. През уикенда английският футболист записа пореден тъмен епизод в кариерата си, като си изкара безумен червен картон при загубата от Тотнъм с 0:2 във Висшата лига.

Тотнъм матира Нюкасъл, безумие на Шелви предопредели загубата

Бившият играч на Ливърпул бе отстранен директно от игра, тъй като си позволи да настъпи съвсем нарочно по глезена падналия на тревата Деле Али. Случката се разигра точно пред погледа на съдията, който без да се поколебае изгони 25-годишния виновник.

Психическата устойчивост на Шелви бе демонстрирана и в едно дерби между Ливърпул и Манчестър Юнайтед, когато той отново бе изгонен, а докато напускаше терена изстреля тирада от псувни по адрес на легендарния мениджър на съперника сър Алекс Фъргюсън.

„Вижте, понякога просто трябва да дръпна юздите на футболния терен. Просто трябва да млъкна и да си върша работата.  Не бива да се замесвам в такива епизоди, а да ги подминавам”, коментира Шелви пред „Дейли Мейл”.

„Миналата година започнах да посещавам психолог заради тези неща. Това се случи след мача срещу Нотингам Форест (в началото на декември 2016 година - б.р.), когато пак бях изгонен. Тогава просто ритнах едно момче, а това бе детинска постъпка.”

„Когато някой ме дразни, трябва просто да се усмихна. Нужно е да изкарам това на мен. Понякога просто нищо не може да се направи. Започнах да работя със специалист и оттогава досега нямаше друг такъв инцидент, освен сегашния. Процесът продължава и все още ходя на визити. Все още може да се случи да ми падне пердето, а това трябва да престане”, коментира Шелви.