Лийдс Юнайтед, с българския национал Илия Груев, претърпя тежка загуба с 0:3 у дома срещу Мидълзбро в първия кръг на турнира за Купата на Лигата, с което приключи участието си в надпреварата още на старта.

Груев започна двубоя на резервната скамейка и влезе в игра в 64-ата минута, когато резултатът вече беше неблагоприятен за неговия отбор – 0:2. Въпреки усилията му, Лийдс не успя да промени хода на срещата.

Гостите от Мидълзбро взеха предимство в началото на второто полувреме. В 50-ата минута Анфърни Дейкстеел демонстрира отлични индивидуални качества, преминавайки през защитата на Лийдс и завършвайки точно в долния десен ъгъл на вратата на Карл Дарлоу, за да открие резултата.

В 60-ата минута Делано Бургзорг удвои преднината на гостите. След прецизен пас от Джош Кобърн, той остана сам срещу вратаря и без колебание реализира за 0:2. Това постави Лийдс в трудна позиция, от която не успя да се възстанови.

Само три минути след влизането на Груев в игра, Мидълзбро окончателно реши изхода на мача. Джош Кобърн добави трети гол за своя отбор в 67-ата минута, след като завърши при добавка след първоначален удар, който Дарлоу не успя да спаси.

С тази победа Мидълзбро продължава към 1/32-финалите на турнира, докато Лийдс и Илия Груев ще трябва да се фокусират върху представянето си в шампионата след този разочароващ резултат.