Аржентинският футболист на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо заслужи похвалите на мениджъра Ерик тен Хаг след победата на „червените дяволи“ над Уулвърхамптън в двубой от 36-ия кръг на Висшата лига.

Гарначо влезе като резерва в последните десетина минути на мача и отбеляза втория гол при победата с 2:0, с което 18-годишният аржентинец натрупа пет попадения в актива си за дебютния си сезон. 

„Той влезе в игра и направи добре почти всичко. Отбеляза чудесен гол, който ще му донесе още увереност. Това е добре за нас, тъй като той вече се върна и може да допринесе в мачовете ни до края на сезона“, заяви Тен Хаг. „Щастлив съм, че можем да използваме такива млади играчи и се надявам да отбележи бързо допълнителен прогрес, както и да се конкурира за титулярно място, защото това е следващото предизвикателство за него“, добави нидерландският специалист. 

Попитан от какво зависи Алехандро Гарначо да спечели място в стартовия състав на Манчестър Юнайтед, Ерик тен Хаг отговори: „Да взима точни решения, да преценява ситуациите, да следи играта. Това прави един футболист по-добър. Но той определено е огромен талант и много смел.“