Сър Джим Ратклиф няма да уволнява Ерик тен Хаг и ще го остави на поста мениджър на Манчестър Юнайтед въпреки последните слухове около бъдещето на нидерландеца. Позицията на специалиста е поставена под въпрос поради трудностите на Ман Юнайтед този сезон, като „червените дяволи“ вече претърпяха осем поражения във всички турнири.

В последните дни се появиха информации, че Ратклиф, който се готви да закупи 25% от клуба, планира да привлече Роберто Де Дзерби от Брайтън като нов мениджър на отбора. The Mirror твърди, че това не е вярно и основателят и собственик на INEOS Group няма планове да замени Тен Хаг.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Очаква се Ратклиф да поеме спортните операции в Ман Юнайтед при пристигането си на „Олд Трафорд“, което вероятно ще се случи преди края на 2023-а година. Твърди се, че милиардерът има доверие, че настоящият наставник ще успее да обърне хода на сезона и вярва, че той ще има повече успех, ако работи с по-качествен персонал около себе си. Очаква се Ратклиф да назначи свои доверени кадри в клуба, което поставя под сериозно съмнение бъдещето на главния изпълнителен директор Ричард Арнолд и футболния директор Джон Мъртоу.

Бъдещето на Тен Хаг беше поставено под въпрос след поредните загуби от Манчестър Сити и Нюкасъл съответно във Висшата лига и Карабао Къп. Те бяха с резултат 0:3 и оформиха най-лошия старт на сезона за Ман Юнайтед от 1962-63 г. Отборът все пак се върна към победите срещу Фулъм в събота, като стигна до труден успех с 1:0 на „Крейвън Котидж“.

Очаква се ролята на Тен Хаг при привличането на играчи да бъде намалена, след като Ратклиф пристигне, като британският милиардер се готви да създаде подходяща структура, която да се грижи за това. Има твърдения, че той настоява клубът да бъде активен през януари, като потенциално е набелязан нов централен нападател.