Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, разкри нови подробности около взаимоотношенията му с Кристиано Роналдо. Нидерландският специалист сподели, че нападателят изобщо не е споделил, че иска да напусне тима, преди скандалното му интервю с Пиърс Морган.

"Червените дяволи" са на подготвителен лагер в Испания, а старши треньорът пусна едночасово интервю, в което засегна и темата с португалската звезда.

"През лятото говорихме веднъж. Той влезе при мен и заяви: "Ще ти кажа дали искам да напусна след седем дни". След това той се върна и ми каза, че иска да остане. До онзи момент, когато се появи интервюто, аз не знаех нищо. Той никога не ми сподели, че иска да си тръгне от отбора", заяви Тен Хаг.

"Като клуб нямаше как да приемем това интервю. Той знаеше какво ще последва. Гледах голяма част от него, не цялото. Мисля, че след това стана ясно, че ще напусне тима. Нямаше нужда и да го обсъждаме. Беше ясно. Клубът може да върви напред само ако всички сме на същата страна и се подкрепяме", допълни специалистът. 

Нидерландският треньор бе запитан дали е склонен да прости на Кристиано Роналдо.

"Защо не? Готов съм да говорим. Досега бях честен и открит с него, споделих му моите цели. Нямах никакви проблеми да говоря с него. Исках да остане, но след интервюто нямаше как да се случи. Искахме да е част от проекта Манчестър Юнайтед, защото е невероятен футболист. 

Тен Хаг сподели, че ситуацията около Роналдо не е повлияла лошо на останалите футболисти в Манчестър Юнайтед.

"Знам, че проблемите около Роналдо разсейват целия свят, но в съблекалнята няма такова нещо. Вървим в правилната посока"