Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг заяви, че футболистите му знаят какви са стандартите във Висшата лига. „Червените дяволи“ се готвят за гостуването си на Фулъм от 11-ия кръг на английския шампионат в събота.

Нидерландският специалист е под напрежение след като тимът му допусна осем загуби в 15 мача във всички турнири от началото на сезона, записвайки най-лошият старт за клуба от 1962 година насам.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

„Момчетата са позитивно настроени. Искаме да се представим добре. Всички знаем какви са стандартите тук и искаме да ги защитаваме всеки ден. Направихме две сериозни загуби, но съставът е силен, щабът е силен и ще се справим“, каза Тен Хаг на пресконференция по-рано днес.

Манчестър Юнайтед, осми към момента във Висшата лига, загуби половината си мачове от шампионата и пет от първите си 10 домакински срещи във всички турнири.

„Вярвам във футболистите. Видяхме през миналата година, че те могат да се представят по-добре. Като всички са на разположение и се завърнат от контузии, ще играем по-добре със сигурност“, продължи Ерик тен Хаг, който похарчи 400 милиона паунда на трансферния пазар от началото на предстоя си в клуба през лятото на 2022 година.

Gulliver/GettyImages
62 снимки

Нидерландецът смята, че интерпретацията на коментарите му след поражението от Манчестър Сити е било погрешно.

„Дойдох тук с моята философия, базирана на владението на топката, но също така, за да я обогатя с ДНК-то на Манчестър Юнайтед и да го съчетаем с характеристиките на играчите. Мисля, че през миналия сезон играхме добър футбол. През този философията не е по-различна. Искаме да пресираме противниците. Не можем да разчитаме на същия състав в два или три поредни мача. Всеки път трябва да се приспособяваме и това не помага за рутината. Но не искам да търся оправдания. Трябва да спечелим и да бъдем по-прагматичнти“, коментира Тен Хаг.