Бяха задавани въпроси дали Лисандро Мартинес беше правилният вариант за Манчестър Юнайтед, когато последва бившия мениджър на Аякс Ерик тен Хаг през лятото на 2022 г. Бяха изразени опасения относно липсата на височина като за централен защитник, но борбеният аржентинец вече е носител на Световната купа със своята страна и има нова фен база в Манчестър.

"Виждам "Касапина" по положителен начин. Не по негативен начин. Неговият стил на игра е труден, но не и нечестен. Мисля, че той се защитава по добър начин с топката, защото това има добро позициониране, очаква и е в сътрудничество с останалите", сподели Тен Хаг.

"Великолепно е. Изключително е да се работи с него и защото той има този капацитет и иска да се подобрява всеки ден. Така че е хубаво да се види стилът му на защита. Неговото отношение – всички го обичат, феновете го обичат, защитата го обича и това дава дух на отбора. Когато е с топката, той може да се справи с това. Харесвам го като играч. Харесва ми отношението, което има и се надявам, че можем да си сътрудничим дълго време заедно", добави специалистът.

Мартинес има 37 мача за Юнайтед във всички състезания през този сезон, изграждайки продуктивно партньорство с другия носител на Световната купа Рафаел Варан и помогна на "червените дяволи" да приключат шестгодишното чакане за трофей, когато победиха Нюкасъл през 2023 г. за Карабао Къп.