Алехандро Гарначо беше близо да се разпише при равенството 2:2 на Манчестър Юнайтед с Лийдс Юнайтед в сряда, но не успя да намери вратата. 18-годишният играч впечатли с редица важни действия през тази кампания, много от които дойдоха от пейката. Въпреки това, с два гола и четири асистенции на неговото име в 22 мача, Ерик тен Хаг смята, че крилото трябва да подобри офанзивната си продукция.

"Той се справя добре, има влияние върху нашата игра, той е заплаха, а срещу Лийдс имаше добри действия, беше жив, създаваше положения, но трябваше да отбележи. И накрая, става дума за това, че имате ефект. Като нападател трябва поне да бъдете в списъка с голове, списъка с асистенции, списъка с ключови действия, за да имате правилното въздействие.

Като играч на Манчестър Юнайтед очакваме да повлияеш на резултаа, да повлияеш положително на играта, като отбелязваш голове и правиш асистенция. Всички играчи трябва да бъдат смел, ако това е в интерес на отбора. Той е много добър един на един срещу противников играч.

Гарначо иска да побеждава, да играе футбол, не иска да пропуска никакви минути и това е хубаво нещо. Той е напълно убеден в себе си, имаме нужда от това. Но той приема решения и отборът винаги е над всичко и мисля, че когато той започва да излиза, тази емоция, това разочарование не е против това, че той не приема решението", сподели Тен Хаг.

Аржентинската звезда вероятно ще играе за Юнайтед в неделя, като титуляр или от резервната скамейка, когато "червените дяволи" се изправят отново срещу Лийдс в лигата, този път на "Елънд Роуд".