Наставникът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, беше доволен след равенството от 1:1 в гостуването на Челси. „Червените дяволи“ стигнаха до точката на „Стамфорд Бридж“ в добавеното време с гол на Каземиро.

Нидерландецът похвали специално автора на победния гол, но поздрави и целия си отбор за себераздаването и за това, че се е борил докрай.

„Заради това привлякохме Каземиро. Знаем на какво е способен. Той се е доказал в Испания, в Шампионската лига, на най-високо ниво и сега продължава да го прави и в Премиър лийг. Ясно е, че тук първенството е различно и му трябваше кратък пуриод на адаптация, но от мач на мач се вижда как израства и се превръща във важна фигура за отбора. Той внася спокойствие, организация, а освен това бележи и голове. Изключително полезен е за нас“, каза Тен Хаг.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

„На този етап от сезона съм много щастлив от тази точка заради това, че се борихме докрай за нея. Направихме същото и миналата седмица срещу Омония, за да вземем победата. Днес отново не се предадохме, въпреки че изоставахме в резултата. Показахме устойчивост, а това е много важно за всеки отбор. Това е още едно качество, което Каземиро привнесе в нашия тим“, заяви още нидерландецът.

Защитникът Рафаел Варан обаче напусна терена със сълзи на очи по време на сблъсъка, след като получи травма на коляното. Френският национал се контузи в 60-ата минута на мача на „Стамфорд Бридж“ и е под въпрос за Световното първенство по футбол в Катар, което започва след около месец.

Варан покри лицето си с ръце, докато плачеше и беше подкрепен от своите съотборници. Въпреки че не се нуждаеше от носилка, демонстрирайки недоволство от предложението, контузията е проблем както за клуба, така и за националния отбор на Франция.

„Трудно е да се каже как е той сега, защото е много скоро след мача. Трябва да изчакаме 24 часа и тогава ще разберем“, каза мениджърът на Юнайтед Тен Хаг.