Новото „самоиронично“ празнуване на гол от страна на Кристиано Роналдо срещу Евертън вече има своето обяснение. Португалският национал забрави за популярното си „SIUUU” (характерен за играча начин на радост след попадение), след като записа гол номер 700 в клубния футбол.

Кристиано Роналдо наруши традицията и не изпълни запазената си марка на „Гудисън парк“ в неделя. Вместо това, 37-годишният футболист застана изправен с глава назад и затворени очи. Той скръсти ръце пред гърдите си, а до него се приближи Антони, който направи същата поза.

От Манчестър Юнайтед разкриха, че празнуването на попадението от Роналдо е било „самоиронично“ намигване към позата, в която той спи, когато пътува с отбора. Именно това не е останало незабелязано от останалата част от отбора. От това е продиктувано и решението на бразилския нападател да се включи.

На официални сайт на „червените дяволи“ обявиха, че сега вече могат да разкрият значението на позата.

„Празненството на Роналдо беше самоиронична шега с неговите съотборници, подчертавайки силните връзки между играчите на Ерик тен Хаг“, пише на сайта на клуба.

„Разбира се, Кристиано е известен с това, че се грижи за себе си и гарантира, че винаги е във възможно най-добра форма, което включва часове упорита работа в тренировките, но и във фитнеса. Това включва и почивка в правилните моменти, достатъчно сън, за да може да се възстанови“, се казва още в обяснението.

Голът на Роналдо срещу Евертън беше първият му за сезона, след като трудно намираше място на терена при мениджъра Ерик тен Хаг.

Малко след отбелязването на гол номер 700 в клубния футбол Кристиано Роналдо беше поздравен от своите съотборници за постижението.