Седмица ни дели от първия мач във Висшата лига за сезон 2022/23. Затова и част от елитните фентъзи мениджъри предложиха ключовите си и ценни съвети за успешно представяне в популярната игра за любителите на Премиър лийг. Ето ги и тях:

Холи Шанд: „Най-добрият съвет, който мога да ви дам за успешен FPL сезон е да обмислите по-дефанзивна формация. Крайните защитници промениха не само футбола, а и фентъзи футбола. Затова трябва да имаме колкото се може повече от тях“.

Пранил Шетх: „Не печелиш FPL в първия кръг. Обмислете всичко, не рискувайте в самото начало. Сдобийте се с максимално количество информация в първите 6-7 кръга, преди да промените отбора си“.

Уткарш Далмиа: „Моят съвет е да си вземете колкото се може повече играчи от тимовете в топ 4. Те са много по-силни и много по-постоянни от останалите“.

Сам Бонфийлд: „Моята препоръка към FPL мениджърите е да разпределят равномерно бюджета си. В първите седмици от сезона, искаме да имаме максимална гъвкавост, за да можем да правим по-лесни трансфери. Ако много от парите ни са инвестирани в защита е трудно да си купим по-скъпи нападатели, след това. За мен е важно да имам поне един премиум играч във всяка линия“.

Анди: „Не мисля, че всяка седмица трябва да търсим различните играчи, с които да изненадаме противниците си. В началото имаме ограничена информация, затова играйте, според мачовете, в началото на всеки сезон има много драма и винаги може да се появи добра опция за 4.0 или 4.5 милиона“.

Прас: „Свикнете със страха, че понякога ще губите точки. Топ 10 тимовете в лигата са много силни. Всички те имат отлични FPL опции и няма как всички да са в състава ни. Затова планирайте така, че да имате правилните в правилните моменти и нека боговете на FPL се погрижат за останалото“.

Новият сезон във Висшата лига започва на 5-ти август, в 22:00 по DIEMA SPORT 2 с мача Кристъл Палас - Арсенал.