Бранителят на Уотфорд Адриан Мариапа е футболистът от състава на отбора, който е с позитивен резултат в следствие на теста за коронавирус. „Стършелите” потвърдиха във вторник, че трима члена от отбора – двама от щаба и един футболист, са дали положителни проби за COVID-19.

Централният бранител разкри новината, казвайки: „Откакто разбрах, че съм с положителен резултат, се замислих откъде може да съм прихванал заразата. Беше огромна изненада за мен, тъй като не съм напускал къщата си, ако изключим упражнения на открито и разходка с децата ми. Спазвах стриктно карантината”, каза Мариапа.

„Моят живот е доста тих, не правя партита, тъй като не съм такъв човек. Както повечето хора, ние си поръчвахме всичко вкъщи, а може би партньорката ми само няколко пъти отиде до супермаркета. Клубният доктор ми позвъня да ми каже, а аз исках 100% достоверност. Може би, ако имах някакви симптоми, щях да знам, но нямам идея как се е случило”, каза още играчът на Уотфорд.

„Чувствах се много здрав, след като тренирах много и следват програмата, дадена от клуба. Никога не съм усещал проблеми с дишането или симптоми на настинка. Бяхме изцяло следени от клуба, които виждаха как спазваме карантината”, констатира Адриан Мариапа.