След невероятния подвиг на петодивизионния Линкълн Сити, лудостта на ФА Къп взе още един елитен скалп. Шампионът на Англия Лестър поднесе поредния горчив сюрприз на феновете си, след като отстъпи с 0:1 срещу третодивизионния Милуол в 5-ия кръг от най-стария футболен турнир. Думите на мениджъра Клаудио Раниери, че „лисиците“ влизат като аутсайдер в мача, се оправдаха напълно след победния гол на Шон Къмингс в 90-ата минута.

Геройството на „лъвовете“ ще се помни още дълго от феновете на „Дъ Ден“, чийто сърца със сигурност се свиха в 52-ата минута при червения картон на Джейк Купър. Хората на Нийл Харис не загубиха надеждата си нито за миг, за да доведат събитията до експлозивния завършек в края.

Лестър се хвърли в атаки още от първите минути на мача и в 16-ата минута Шинджи Оказаки тества порядъчно рефлексите на вратаря Джордан Арчър. Ахмед Муса отправи шут от близко разстояние, който рикошира в Байрън Уебстър. От ъгловия удар Бартош Капустка намери Оказаки при близката греда, а японецът отправи хубав шут, който вратарят изби в  нов корнер. 

В 27-ата минута Бен Чилуел от Лестър опита далечен шут към вратата, който пак бе блокиран от героичната защита на Милуоул. Първото полувреме приключи с цели 12 шута на сметката на шампионите, които въпреки това не можеше да се каже, че доминират.

Втората част стартира с изключително безрасъдния фаул на Купър срещу Ахмед Муса. Халфът на практика задължи рефера да го изгони, тъй като Крейг Поусън нямаше как да подмине ситуацията без втори жълт картон.

Лестър, вместо да натисне още повече противника, всъщност заигра по-зле, а и смените на Раниери не помогнаха особено. Влезлият в игра Джейми Варди се отчете с един опасен шут встрани от целта в 76-ата минута, докато Оказаки направи непростим пропуск четири минути по-късно. Марк Олбрайтън центрира чудесно към японския национал, който бе на броени метри от вратата, а последният реши да спира топката. Това даде шанс на Арчър да се намеси и да го парира.

В 86-ата минута стражът на Милуол имаше още една ключова намеса, когато с върха на пръстите изби отклонено центриране, заплашващо да порази вратата му.

Мигът на Милуол настъпи с изтичането на последната 90-а минута. Къмингс изнесе кълбото с дрибъл и изплете чудесно двойно подаване с резервата Лий Грегъри. Това го остави на 6-7 метра от вратата и с човек на гърба, ала Къмингс не трепна и търкулна кълбото покрай Рон-Роберт Цийлер в долния десен ъгъл.