Манчестър Юнайтед загуби тежко от Брайтън с 1:3 на „Олд Трафорд“ през уикенда, а поражението е отприщило сериозен скандал в съблекалнята на на тима. The Sun твърди, че капитанът Бруно Фернандеш е имал разговор на висок тон със Скот МакТоминей, който бе един от най-слабите за своя тим на терена. Двамата централни защитници Лисандро Мартинес и Виктор Линдельоф също са се скарали след слабото си представяне в центъра на отбраната.

Британското издание допълва, че менджърът Ерик тен Хаг се е опитал да възстанови реда в съблекалнята и да тушира напрежението след тежкото поражение.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

53-годишният нидерландски треньор вече изгони Джейдън Санчо от първия отбор, а и Антони има проблеми извън терена, заради което също беше отстранен временно. Преди началото на сезона пък Тен Хаг лиши Хари Магуайър от капитанската лента, което е показателно за твърдата ръка, с която действа в тима. Мейсън Грийнууд бе пратен под наем в Хетафе, макар че първоначалният план на ръководството бе той да се завърне в първия отбор.

Легендата на Юнайтед - Гари Невил, пък заяви, че именно тези играчи създават „дискомфорт и несигурност“ в отбора.

В сряда вечер Манчестър Юнайтед стартира кампанията си в Шампионската лига с гостуване на Байерн Мюнхен, а „червените дяволи“ по различни информации няма да могат да разчитат на цели 12 футболисти. Във Висшата лига пък тимът е на 13-ото място със само шест точки от пет мача.