Отборът на Саутхемптън сътвори впечатляващ обрат при гостуването на Брайтън в последен двубой от 11-тия кръг на Висшата лига, грабвайки успех с 2:1. 

Началото на срещата беше по-активно за домакините, които откриха резултата в 26-та минута. След игра с ръка на Джеймс-Уорд Праус беше отсъдена дузпа, а от 11 метра Паскал Грос не сбърка за 1:0. 

Радостта на момчетата на Греъм Потър обаче не продължи дълго. В последните секудни на първата част Праус изкупи вината си, след като качи топката на главата на Яник Вестергорд, който разстреля Мат Райън за 1:1. 

Драмата обаче тепърва предстоеше. В 81-та минута Соли Марч извърши нарушение в гръб срещу Муса Дженепо, като съдията и неговият ВАР екип дълго дискутираха дали нарушението е в рамките на наказателното поле, или извън него. В крайна сметка беше отсъден 11-метров наказателен, а Дани Ингс не сбърка, за да даде трите точки за отбора на Ралф Хазенхютъл. 

Така Саутхемптън се изкачи до 5-та позиция в класирането, с актив от 20 точки, докато Брайтън остана близо до опасната зона, събирайки едва 10 пункта след 11 мача.