В Манчестър Юнайтед се наслаждават на чудесен живот, откакто Жозе Моуриньо бе уволнен. „Специалния” напусна „Олд Трафорд” през декември, след като докара тимът от северозападна Англия за присмех пред публиката с резултатите си, а и начинът на игра на клуба. Наследникът му – Оле Гунар Солскяер, записа 11 поредни мача, в които тимът не допусна поражение, а идентичността на отбора се възвърна, след като футболистите на "червените дяволи" вече се завръщат към атакуващия си стил на игра.

Първата загуба дойде през миналата седмица, след като Пари Сен Жермен се оказа прекалено силен за английския тим и го надви с 2:0.

Въпреки това Оле Гунар Солскяер е временен наставник на Манчестър, а от клуба са крайно решени да привлекат през лятото мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино.

Лондонският тим бе на кръстопът, след като Моуриньо бе уволнен от Юнайтед, тъй като „червените дяволи” искаха силно аржентинския специалист да акостира в Манчестър, но в крайна сметка се спряха на временния вариант със Солскяер. Все пак Тотнъм ще направи отново всичко по силите си, за да задържи Почетино на новия „Уайт Харт Лейн”, след като собственикът Даниел Леви не желае и да чува за дискусия за сделка с треньора на отбора му, още по-малко в директен конкурент за челните места.

Въпреки това Evening Standard пише, че Юнайтед е в готовност да заплати 34 милиона паунда на Тотнъм за услугите на Почетино. По-рано през седмицата пък се появиха информации, че в Юнайтед са „олекнали” с други 20 милиона паунда за уволнението на Жозе Моуриньо и щаба му през декември.

Почетино се справя великолепно в Тотнъм, откак пое тима, а „шпорите” са неизменно в тройката през последните три сезона. Реал Мадрид е друг голям кандидат за подписа на наставника на Тотнъм Хотспър, като именно 34 млн. паунда бе поисканата сума от Леви към Флорентино Перес, за да може "Сантиаго Бернабеу" да има своя нов треньор.

Иначе към 26-ия кръг на Премиър лийг Тотнъм е трети с 60 точки, докато Юнайтед е четвърти с 51 пункта.