Суонси се класира за четвъртфиналите на Купата на Англия, където може да се изправи срещу Тотнъм, ако „шпорите“ отстранят Рочдейл в преиграването, което им предстои на „Уайт Харт Лейн“. „Лебедите“ се наложиха с 2:0 при домакинството на Шефилд Уензди в преиграването на осминафиналния сблъсък между двата отбора на „Либърти Стейдиъм“.

През първото полувреме опасните положения бяха пред вратата на домакините. Батърфийлд отправи много опасен диагонален удар в 29-та минута, но Нордфелд демонстрира отличен рефлекс и спаси. Няколко секунди по-късно Роудс сложи топката на главата на Лукас Жоао, който стреля, но вратарят на Суонси отново демонстрира класата си и изби в корнер.

Лукас Жоао създаде поредната опасност пред вратата на Суонси в 35-та минута, но ударът му този път не затрудно Нордфелд, който спаси.

Суонси организира обещаваща атака в 36-та минута. Тами Ейбрахам увлече трима футболисти на Шефилд, но пасът му към Нейтън Дайър бе по-силен от необходимото и Камерън Доусън излезе и улови топката преди с нея да играе играча на домакините.

Суонси поведе в 55-та минута, когато Том Керъл отправи удар от границата на наказателното поле на Шефилд, след което топката срещна и двата стълба на вратата на Камерън Доусън, след което при добавката Джордан Аю не пропусна да вкара.

Нейтън Дайър покачи за 2:0 за Суонси срещу Шефийлд Уендзи с гол в 80-тата минута. Той се възползва перфектно от подаване от Тами Ейбрахам и с хладнокръвен изстрел по земята, промуши топката между краката на стража на Уензди Камерън Доусън.

Жребият за 1/4-финалите от турнира за ФА Къп:

Лестър - Челси

Манчестър Юнайтед - Брайтън

Суонси - Рочдейл/Тотнъм

Саутхемптън - Уигън