Легендата на Ливърпул Греъм Сунес смята, че новата икономическа обстановка във футбола ще позволи на редица големи клубове да закупят за малки суми най-добрите играчи на по-малките тимове през това лято. 

Пандемията от коронавирус блокира всички футболни меротприятия за вече 2 месеца, което нанася и много сериозни финансови щети на всички клубове в световен план. Това особено важи за по-малките отбори, които понасят сериозни загуби от липсата на приходи от спонсорски договори и продажби на билети. 

Сунес вижда в цялата тази сложна обстановка чудесна възможност за световните грандове да се снабдят със страхотни футболисти за не особено високи суми. 

"Когато икономиката преминава през труден период има една ключова фраза - "парите са цар". За клубовете с богати собственици това ще е невероятна възможност да наберат много силни футболисти от по-малките клубове на добри цени", започна Сунес. 

"Това е времето за смели решения. Собствениците на клубове като Манчестър Сити и Челси, които са много богати хора, може да видят това като перфектната възможност", завърши легендата на "мърсисайдци".