Бившият играч на Ливърпул - Даниел Стъридж, намекна желанието си да се върне във Висшата лига, заявявайки, че има „недовършена работа“ в първенството.

Нападателят се раздели с Трабзонспор, след като получи бан през март за нарушаване на правилата на Английската футболна асоциация, засягащи хазарта. Оттогава Стъридж е без отбор, но продължава да  поддържа форма в собствената си база в Лос Анджелис и казва, че е готов за следващия етап от кариерата си.

„Имам опции по целия свят, но все пак съм английски играч и винаги ми е харесвало да играя във Висшата лига. Мисля, че имам още много какво да предложа във първенството и това е първият ми избор“, казва самият той.

Стъридж, който навършва 31 години следващия месец, е отбелязал 105 гола в 306 мача в английския футбол за Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Болтън и Уест Бром.

„Много съм развълнуван и съм по-гладен за успехи от всякога – напълно съм съсредоточен върху следващия етап“, продължава английският играч, като вярва, че настоящата му ситуация го прави атрактивно предложение за клубовете.

Той продължава да следи с интерес най-високото ниво в английския футбол и не скрива радостта, която е изпитал от факта, че бившият му клуб Ливърпул вдигна трофея през изминалия сезон – „Феновете го чакаха много дълго време. Сигурно чувството е било невероятно. Дори за мен само гледайки момчетата как празнуват – бях много щастлив за тях.“