Бившият нападател на Ливърпул Даниел Стъридж ще бъде аут от футбола в следващите четири месеца. Причината този път за стрелеца не е травма, а това, че е нарушил етичните правила в играта, свързани със залозите, правени от професионални атлети.

Първоначално на Стъридж му бе наложена забрана за шест седмици през миналото лято, но четири от тях бяха заличени. ФА обжалва решението на независимата комисия. Решението също така гласи, че апелативната комисия удвоява глобата за футболиста и тя вече е 150 хиляди паунда.

В понеделник актуалният клуб на Стъридж – Трабзонспор, анонсира, че прекратява договора с футболиста.

Обвиненията към Стъридж дойдоха, след като се твърдеше, че той е предал вътрешна информация за потенциален трансфер през януари 2018-а година, когато бе футболист на Ливърпул. В края на месец януари 2018-а година той реализира свой трансфер под наем в Уест Бромич Албиън.

В изявление на ФА се казва, че апелативният съвет е постановил на борда, че са намерени допълнителни две обвинения, които първоначално бяха отхвърлени. Ливърпул обяви през юни 2019-а година, че Стъридж, който вкара осем пъти в 26-те си мача за Англия, ще напусне клуба през вече изминалото лято.

Той премина в турския Трабзонспор, където за 16 мача вкара седем гола за шесткратния шампион на южната ни съседка.

30-годишният футболист представи своята гледна точка в спора и заяви, че е опустошен от решението. 


"Възможността феновете да могат да залагат за евентуални трансфери на играчи трябва да бъде спряна. Въпреки че апелативният съвет призна, че съм залагал - аз не съм, никой от познатите ми не е, така че съм опустошен от решението. Сезонът ми приключи, чувствам се зле."