Мърсисайдското дерби между Ливърпул и Евертън винаги е изпълнено с нажежени страсти, колкото и приятелски да са отношенията между феновете. На терена обаче винаги бушуват стихии.

Така беше и в битката на двата отбора от 3-ия кръг на ФА Къп на "Анфийлд". В края на първото полувреме за малко да се стигне до бой между играчите на двата тима заради необмислена постъпка на играч на "карамелите".

Мейсън Холгейт изпусна наивно една топка пред наказателното си поле, като беше изпреварен за нея от Роберто Фирмино. И младокът в яростта си блъсна бразилския си опонент в първите редове на трибуните до тъча.

Горещата кръв на южноамериканеца не му позволи да остави нещата така и се хвърли да търси сметка на Холгейт, като дори реферът се наложи да застава между двамата, за да предотврати боя. Играчите и на двата тима пък се посдърпаха.

В крайна сметка страстите се уталожиха, а единственото наказание в случая беше напълно заслужен жълт картон за провинилия се играч на Евертън, който пък по-рано направи и дузпата,от която Ливърпул поведе.

Какво се случи в тази ситуация и правилни ли бяха предприетите от арбитъра мерки, можете да разберете от картината от прикаченото видео и да прецените сами за себе си.