Бруно Фернандес сподели, че е почувствал, че Маркъс Рашфорд "има нужда от малко увереност", след като му позволи да изпълни дузпа при победата на Манчестър Юнайтед над Евертън с 3:0. Рашфорд, който по-рано тази година подписа нов петгодишен договор с клуба, преживя труден старт на този сезон, като преди мача на "Гудисън Парк" имаше само един гол.

Капитанът Фернандеш, титулярният изпълнител на дузпи за "червените дяволи", позволи на 26-годишния англичанин да бие 11-метровия наказателен удар в 56-ата минута, след като Антони Марсиал беше фаулиран от Ашли Йънг. Рашфорд вкара за 2:0, а Марсиал добави трети гол 19 минути по-късно.

"Почувствах, че Маркъс се нуждае от малко увереност и имаше нужда от този гол. Маркъс е и отличен изпълнител на дузпи и знаех, че той може да вкара тази дузпа", сподели португалецът.

"Нападателите и крилата, те искат да отбелязват голове. Те имат нужда да вкарват попадения. Това е част от тяхната игра и дава тласък. Понякога имаш нужда от тази възможност, за да си върнеш увереността".

"Маркъс беше страхотен за нас. Очевидно през миналия сезон той беше невероятен, така че очакванията на всички към него през този сезон бяха много по-големи", добави Фернандеш.