Арсенал е направил официално предложение към Петър Чех, за да остане вратарят в отбора, след като прекрати кариерата си в края на сезона. Чешкият страж ще „окачи ръкавиците на пирона” през май, слагайки точка на 20-годишния си професионален път.

Именно дългите години стаж по терените са подтикнали шефовете на „артилеристите” да предложат това на Чех, но страх в борда на Арсенал има, тъй като вратарят може да се завърне в бившия си клуб – Челси. Клубът, воден от Унай Емери, никак не иска да се разделя с Петър Чех, особено ако той отиде в пряк конкурент, предават медиите в Англия.

Ветеранът направи име във Висшата лига, именно носейки екипа на отбора от „Стамофрд Бридж”, след като спечели 13 трофея в 11 години. Именно отборът на Челси също има идея да отправи предложение към бившата звезда на Рен, който да спомогне за развитието на вратарите в Западен Лондон.

Петър Чех вече изкара своя треньорски лиценз, като той бе започнат още по време на професионалната му кариера. Неговото игрово време в Арсенал през тази година е лимитрано, като Бернд Лено е безспорният №1 под рамката за мениджъра Унай Емери.

Чех все пак е първи избор на вратата на Арсенал в надпреварата Лига Европа, записвайки 17 участия във всички турнири през този сезон.