Унай Емери вярва, че формата на Денис Суарес ще е подобрена осезаемо след паузата за национални отбори и сега вече испанецът ще докаже качествата си за Арсенал. 25-годишният футболист, който е под наем от Барселона до края на сезона, все още няма старт от първата минута за „артилеристите”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

90 minutes to keep improving. Thanks Dubai for the amazing support!! #arsenalindubai

A post shared by Denis Suarez (@denissuarezfernandez) on

Все пак Суарес се е представил блестящо по време на тренировъчния лагер на отбора в Дубай и мениджърът Емери счита, че е време той да попадне в първите 11 за мач от Висшата лига.

Суарес игра пълни 90 минути и създаде гола, който бе отбелязан от Карл Дженкинсън срещу Алк-Насър при успеха с 3:2.

„Суарес е напълно добре, за да започне от първата минута и да ни придаде класа. Нуждаем се от всеки един футболист до края на сезона, за да спечелим всичките си срещи. Решихме да заминем за четири дни и да тренираме и изиграем мач в Дубай”, започна Емери.

Запитан дали времето за аклиматизиране на Суарес не е било повече, Емери отговори: „Напълно нормално е. Имаме доста играчи, които са много добре, с качества и представянето им ще ни помогне”, допълни треньорът на Арсенал.


Арсенал посреща Нюкасъл в понеделник (1-и април) от 22,00 часа, а мачът можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


Победа срещу „свраките” ще бъде десетата поредна като домакин, а това би изравнило рекорд на „топчиите” от сезон 1997/98 в първия пълен сезон на Арсен Венгер начело тогава.

Гранит Джака пък ще премине късен фитнес-тест преди мача с Нюкасъл на „Емирейтс” в понеделник. Лукас Торейра е наказан и е аут, а Аарън Рамзи и Динос Мавропанос се очаква да са възстановени за срещата с „джордитата”.

„Тренирахме в петък и някои футболисти бяха оставени да почиват за още един ден – до събота. Това са Аарън Рамзи и Динос Мавропанос, но те ще са готови за мача в понеделник. Джака също не тренира и ще изчакаме може би до неделя, за да видим как е тялото му. Мненията на докторите ни обаче са, че той ще е готов за мача срещу Нюкасъл”, довери още Унай Емери.