Отборът на Стоук Сити се наложи с 3:1 над Суонси в последен мач от 10-ия кръг на Висшата лига. Два гола за успеха на домакините реализира бившият нападател на „лебедите“ Уилфред Бони, а третото попадение бе дело на Алфи Моусън, който си заби автогол. Почетния гол за гостите пък вкара Уейн Раутлидж.

Двубоят на „Британия Стейдиъм“ започна във вихрено темпо и още в първите осем минути след първия съдийски сигнал паднаха два гола.

„Грънчарите“ съумяха да открият резултата още в третата минута и да дадат сериозна заявка за успех над закъсалия тим на Суонси. След изпълнение на корнер, отбраната на гостите не успя да се ориентира добре и сгреши фатално. Бранител на Суонси не можа да изчисти напред топката, тя попадна в Джо Алън, който пробва удар от въздуха, но вместо във вратата, халфът я прати на крака на Бони, който с лекото от няколко метра откри.

Отговорът на „лебедите“ обаче дойде бързо. Само пет минути след откриването на резултата, Суонси успя да изравни чрез Уейн Раутлидж. Той се разписа с глава след центриране отдясно.

До края на първата част двата тима имаха няколко отлични шанса да променят статуквото на терена, но гредите се оказаха верни помощници на двамата вратари.

Все пак през втората част дойде развръзката, която бе в полза на Стоук. Домакините успяха да реализират два безответни гола, които им осигуриха трите точки в двубоя. Първо Моусън си реализира нелеп автогол, след като засече топката в собствената си мрежа при опит да изчисти коженото кълбо.

В 73-ата минута Уилфред Бони сложи точка на спора, след като превърна в гол прекрасна атака на домакините.

С тази победа Стоук Сити се изкачи на 12-то място във временното класиране, докато Суонси остава на предпоследна позиция със спечелени едва пет точки точки в актива си.