Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус е твърд в намерението си да не подава оставка, въпреки поредната загуба на отбора му. Снощи "свраките" паднаха от последния в класирането Шефилд Юнайтед, който преди мача си с „джордитата“ имаше само 2 точки в своя актив. Нюкасъл няма победа в последните си 8 срещи - отборът записа 4 загуби и две равенства в Премиършип, както и две поражения за ФА Къп и Купата на Лигата. 
 
„Аз няма да се откажа. Изобщо не мисля да се предавам и напускам Нюкасъл. Поемам изцяло отговорността за слабите резултати, но ще работим, за да излезем от това тежко положение. Когато липсват победи, виновен е винаги мениджърът, но хората, които искат да ме изгонят, нека знаят, че нямам никакво намерение да си тръгвам. Ще остана и вярвам, че рано или късно ще преодолеем този труден период“, каза Брус. 
 
В понеделник вечер за Нюкасъл предстои тежко гостуване на Арсенал, след като само преди броени дни двата отбора се изправиха в среща от турнира FA Cup, която „топчиите“ спечелиха с 2:0 след продължения.