Мениджърът на Нюкасъл Юнайтед - Стив Брус обеща да остане начело на тима и да се бори за оцеляването на клуба във Висшата лига. 60-годишният специалист заяви, че иска да бъде мениджър на „свраките“ и през следващия сезон, но бъдещето му ще бъде решено от „други хора“.

Нюкасъл е на две точки над зоната на изпадащите, като има едва две победи в лигата през 2021 година. Преди паузата за национални отбори „джордитата“ допуснаха тежко поражение с 0:3 от Брайтън.

„Никога не приемам нищо във футбола за даденост и осъзнавам, че представянето ни срещу Брайтън просто не е било достатъчно добро. Трябва да приемете мнението на хората и да продължите напред. Ние сме в битката на дъното и би било лесно да си тръгна. Тъй като ние сме в тежка битка и на дъното, тогава последното нещо, което ще направя, е да се оттегля. Решен съм да преминем през този етап“, заяви Брус.

Собственикът Майк Ашли подкрепи Брус и изглежда не е склонен да направи мениджърска смяна, въпреки разочароването у много от феновете на Нюкасъл през последните седмици. "Telegraph" дори твърди, че, ако Брус задържи "свраките" във Висшата лига, то той ще получи и нов договор.