Голямото сърце Стилиян Петров доказа за пореден път колко е отзивчив. Легендата на Селтик и Астън Вила се съгласи безкористно да участва в турнир, посветен на мистериозно починалия ирландски футболист Райън МакБрайд. 

Той никога не стигна до големия футбол, но беше легенда за своя Дери Сити. Този отбор има история на мачове с български съперници в евротурнирите, като се е срещал с Локомотив София и ЦСКА и двата пъти е отпадал. 

Райън МакБрайд почина в съня си на 19 март 2017 г., като лекарите така и не успяха да установят точната причина. В крайна сметка тя беше описана като естествена смърт, макар футболистът да беше само на 27 години по това време. 

Оттогава насам Дери Сити организира турнир в негова памет, а дори стадионът на клуба беше кръстен на негово име. Стилиян Петров е най-голямото име, което е заявило участието си в тазгодишнито издание, което ще се проведе на 5 май. 

Лично семейството на МакБрайд благодари на Стенли за огромния жест. Билетите за мачовете са с цени от 25 до 60 паунда, а приходите ще бъдат дарени за благотворителност.