Отборът на света, със Стилиян Петров в състава си, загуби финала на неофициалното световно първенство за ветерани в Глазгоу. Тимът на Стенли претърпя поражение с 2:3 от Англия в последния мач от вълнуващия турнир на малки вратички.

В герой за „трите лъва“ се превърна Майкъл Оуен, който се разписа на два пъти, за да донесе трофея на своя тим.

Стенли отново напомни за себе си в звезден турнир

За класирането на Отбора на света за финала голям принос имаше бившият капитан на Астън Вила и националния тим на България Стилиян Петров, който демонстрира много добра спортна форма и дори се разписа по пътя към най-важния двубой.

Отборът на света се справи с Шотландия, а Англия с Република Ирландия, за да достигнат до финала на голямото шоу в Глазгоу.

В надпреварата на малки вратички участваха ветераните на Англия, Северна Ирландия, Шотландия, Ирландия, Уелс и и Отбора на света (останалия свят). Турнирът се счита за неофициалното световно първенство за ветерани, като през 2017 година се проведе в Лондон, в O2 Арена.

Забележителните умения на Стилиян Петров не останаха незабелязани от феновете в социалните мрежи, които се радваха най-вече на представянето му срещу Уелс в съботния ден (7:3). Пасът на Стенли и отиграването на капитана на света Робер Пирес в този двубой се превърнаха в истински шедьовър, оценен от привържениците.