Бившият капитан на българския национален отбор Стилиян Петров разкри какви са целите му занапред. Той няма намерение да се отказва от работата във футбола и иска един ден да бъде мениджър на тим от Англия. 

Стенли разкри, че в момента учи за "УЕФА лиценз Б", като кара курсовете в Ирландия. Той сподели още, че е имал неколкократни предложения да се върне на работа в Астън Вила, но е почувствал, че тези покани са били за минали негови заслуги и затова ги е отклонил, защото е искал да заслужи новата си работа. Но очаква един ден да работи на "Вила Парк".

И Стилиян Петров се включва в мача на Бербо

"Изкарах няколко страхотни дни от началото на курсовете. От началото не знаехме какво да очакваме и имаше лека паника, но хората във федерацията са страхотни. Те ни питаха в каква роля се виждаме - на треньор или на мениджър. Аз мисля, че ще ми подхожда повече ролята на мениджър."

"Смятам, че съм човек с много силно изразено мнение и характер, знам какви са вижданията ми за футбола и не мога да съм номер 2 в някой отбор. И не мисля, че има нещо лошо в това. Просто работя, за да стана мениджър един ден", заяви Петров пред изданието "Белфаст Телеграф" и разкри за офертите от Астън Вила, на който е истинска легенда. 

Точно преди година, от Острова долетя блага вест

"Казвайки, че искам да съм мениджър, съм наясно, че трябва да започна пътя си от самото дъно и да го извървя сам до горе. Когато Вила сменяше своите наставници, всеки от новите искаше да съм част от екипа му по някакъв начин. Всеки ми предлагаше работа в клуба, но не мисля, че времето беше подходящо за мен за тази крачка."

"Знам, че някой ден ще работя в Астън Вила, но просто досега не бях готов. Не искам да започвам нещо, в което няма да съм достатъчно добър или което няма да имам времето да довърша. Ще се върна някой ден, но още не съм готов за тази стъпка."

Стенли отново облича екипа на Селтик

"Искам да заслужа всяка една позиция, която получа и искам да се изградя сам. Понякога си мисля, че хората просто искат да покажат симпатия към мен, заради всичко което изживях, и просто искат да ме накарат да се чувствам полезен. Но аз искам да си го заслужа, а не просто да ми бъде дадено", сподели Стенли. 

Сърцето на българския капитан е разделено между двата отбора, в които остави най-ярка диря в кариерата си - Астън Вила и Селтик. И затова той направи рекапитулация и на представянето на "детелините" под ръководството на новия им успешен мениджър Брендън Роджърс. 

Стенли се готви за завръщане, обмисля 3 оферти

"Брендън свърши невероятна работа. Когато дойде, той обеща да върне славните дни в Селтик и отново да напълни стадиона, което и стори. Той спази всяка едно свое обещание и го направи със стил. Сега му остана да спечели още един мач, за да донесе требъла и му пожелавам да се справи."

"Има и друго обаче. Аз искам в следващия сезон Селтик да има сериозна конкуренция от Рейнджърс. Всички имаме нуждата от старото дерби и Рейнджърс трябва да е силен, за да го има пак този заряд в мачовете. Двата отбора просто имат нужда един от друг", завърши Стилиян.