Бившият капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров разкри, че се готви за завръщане на терена и в момента обмисля три оферти.

„В момента обсъждам три оферти. Продължавам да тренирам с втория тим на Астън Вила – два или три пъти на седмица. Имам оферти, дали ще стане, ще разберем до края на май. Тренирам, обсъждам, засега всичко е 50 на 50”, сподели Петров в обширно интервю пред OFFNews.

Стенли поясни, че офертите не са от Англия, но не пожела да коментира дали са от САЩ или Китай.

Стилиян Петров честити днешния празник на всички българи и добави: “Така се стекоха обстоятелствата, че като семейство се установихме в Англия. Но никога няма да спрем да бъдем българи. Винаги си тръгвам положително настроен от България. Очите ми виждат хубавото, макар да живея в чужбина. Хора, които пътуват у нас по бизнес, ми казват същото. Очаровани са.“

“Извън фондацията карам треньорски курсове в Ирландия. Като национал с над 100 мача имам възможността да мина по-бързо, “фаст трак”, както казват тук. Много е интересно – при всеки модул идва различен треньор от английската Висша лига, от други европейски шампионати. Иначе тренирам, играя голф, а двете вече големи деца изискват още повече грижи и внимание. Повечето ми време е за семейството и за фондацията”, коментира екскапитанът на националния ни тим.

Стенли разкри още, че единият му син Стилиян – младши сега е на проби в Астън Вила: “От малък има интерес да бъде вратар. Така израстна, с това чувство. Не съм го и спирал. Напредва доста добре. Аз се радвам, че двамата са във футбола, целият ми живот мина там.”

Стилиян Петров сподели още информация и за здравословното си състояние в момента: “Здрав съм, вече не минавам задължителни прегледи. В края на този месец правя 5 години. Рисковите 5 години, както ги наричат. Минавам такива прегледи, каквито аз съм си поставил за цел – на всеки 6 месеца. Един здрав, нормален човек също трябва да го прави. Но нямам някакъв план, който да следвам, както беше преди – първо всеки месец, после на 3 месеца, на 6 и т.н. Вече е по мой избор – правя си цялостен преглед като здрав човек.”

“Никога не съм се откъсвал за секунда от футбола, следя абсолютно всичко. Към България хвърлям поглед. Канят ме в студия и коментирам мачове – както в Англия, така и в Шотландия. Ходя на всички футболни срещи, които са наблизо”, коментира Стилиян Петров и продължи по повод българския футбол:

“Защо толкова негативно! Мнението за българския футбол трябва да е добро заради Лудогорец. Този отбор е лицето на българския футбол в момента. Факт. Играят хубаво, постигат резултати. Левски и ЦСКА имат проблеми, видно е. Какво точно стана с ЦСКА, какво става, не мога да взема отношение. Наблюденията ми са повърхности и не мога. Дано двата най-големи отбора в България се оправят и тръгнат по верния , по правилния път. От това, което чета от дистанция, не са хванали обаче точната посока. Но шефовете им знаят повече.”

Петров пожела кураж на вече бившия наставник на Левски Елин Топузаков: “Само искам да дам кураж на Топчо, да не се отказва. Това може да бъде стимул за Елин да се докаже. Може пък да е за добро, да го оценят в чужбина, защо не!”