Легендата  на Астън Вила и българския футбол Стилиян Петров отиде лично да посети вратаря на Уулвърхемптън Карл Икеме, който бе диагностициран с акутна левкимия.

31-годишният англичанин, който играе за нигерийския национален отбор, научи за коварното заболяване през миналата седмица и вече започна своето лечение. Петров е много добре запознат каква битка предстои на футболиста, защото не толкова отдавна мина по същия трънлив път.

Новината, която ни потопи в скръб преди 5 лета

Затова през изминалия уикенд Петров е посетил Икеме в болницата и да окуражи Икеме да не се предава. „Отидох онзи ден да видя Карл и си поговорихме малко”, сподели Петров пред „Бирмингам Мейл”.

„Очевидно той имаше много въпроси, но също така беше в отлично състояние на духа. Лечението му започва сега. Предстои му да извърви дълъг път.”

„Постарах се да отговоря на всичките му въпроси. Трябваше да му представя нещата така, че да разбере какво ще се случва ,какво да очаква и как да се справи с него, какви са страничните ефекти и как трябва да подхожда към всяка ситуация.”

Стилиян Петров разкри бъдещето си и с кой клуб е свързано то

„Имахме да обсъдим доста теми, но най-важното бе, че той бе в страхотно настроение. Казах му, че ще се радва на страхотна подкрепа. „Всички хора по света ще застанат зад теб, а това е уникална помощ”, казах му. Винаги може да има мен за пример.”

„Пътят е дълъг, ще е тежко, ще е трудно, но трябва да се пребори. Вижте мен сега. Жив съм , активен съм. Такъв е животът след това и си заслужава да водиш тази тежка битка, за да оцениш дребните нещица след нея”, заключи Стилиян.