Португалският специалист Жозе Моуриньо е готов да се завърне за трети път като мениджър на Челси, ако получи такъв шанс. Настоящият наставник на „сините“ Маурисио Почетино е под сериозен натиск, след като отборът му свлече до 11-ото място във Висшата лига. По време на неделната загуба с 2:4 от Уулвърхемптън част от феновете на лондончани на „Стамфорд Бридж“ скандираха именно името на Моуриньо.

61-годишният португалец, който в момента е без работа, след като беше освободен от Рома през януари, винаги е говорил положително за Челси, откакто напусна Англия, и според Daily Mail, той би се радвал на възможността да се върне отново на „Стамфорд Бридж“. Наред с вечния си афинитет към клуба, Моуриньо би искал да се завърне в Челси и по лични причини. Семейният му дом се намира само на 200 метра от стадиона, а децата му все още живеят в Лондон заедно със съпругата му.

В резултат на това, завръщането в Челси ще се хареса на Моуриньо. Сега остава да разберем дали собственикът Тод Боули ще запази доверието си в Почетино, който във вторник заяви, че е получил подкрепа от шефовете след тежкото поражение от „вълците“.

Моуриньо за първи път застана начело на Челси през 2004-а година в ерата на Роман Абрамович и спечели две титли във Висшата лига със „сините“, преди разногласия с тогавашния собственик да го накарат да напусне през 2007-а година. След успешни периоди с Интер и Реал Мадрид, Моуриньо се завърна на „Стамфорд Бридж“ през 2013-а година и привлече футболисти като Диего Коста и Сеск Фабрегас, като донесе на клуба още една титла във Висшата лига, преди да напусне в края на 2015-а година.

Снимки: Gulliver/GettyImages
92 снимки

След това Моуриньо имаше периоди както в Манчестър Юнайтед, така и в Тотнъм, но той никога не е крил любовта си към „сините“, описвайки ги като „моя Челси“ в интервю миналото лято.