Около отбора на Ливърпул една от най-големите новини в последно време е свързана с бъдещето на Мохамед Салах. Египетската звезда на „червените“ е на прага да подпише нов договор с отбора от Мърсисайд, а авторитетното издание The Athletic довери, че заплатата на Салах ще набъбне до 400 хиляди паунда седмично.

По този начин договорът на Салах ще бъде един от най-доходоносните на „Анфийлд“ в клубната история на отбора, съобщава още издание. №11 в Ливърпул има желанието да се изравни по заплащане със звездата на Манчестър Сити - Кевин Де Бройне, който акумулира същата сума на седмична база по договора си с "гражданите".

Очаква се развитие по темата да има в следващите няколко седмици, като актуалният договор на Мо Салах изтича през лятото на 2023-а година. Същият е случаят и с Роберто Фирмино и Садио Мане, като бъдещето на дуото далеч не е ясно.

В този момент Салах има ангажимент с Египет към Купата на африканските нации и ще липсва в редиците на Ливърпул, докато не преустанови участието на „фараоните“ в континенталната надпревара.